31 mrt 2020

VAAN-VvA-VJAA NOWinar vanavond om 20.00 uur

Vanochtend om 10.00 uur heeft onze minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Koolmees, de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging ten behoeve van behoud van Werkgelegenheid (NOW) bekendgemaakt. De subsidieaanvraag kan vanaf 6 april worden ingediend. Klik hier om de regeling te raadplegen.

Er leven sinds de aankondiging tal van vragen rondom de NOW. Welk loonbegrip wordt gehanteerd? Geldt er een maximum? Hoe wordt de loonsom berekend? Hoe wordt de omzetdaling berekend? Hoe werkt de NOW bij flexkrachten? Proeftijdontslag en reeds lopende reorganisaties versus ontslagverbod tijdens de NOW? Personeels-bv’s en concernverhoudingen? Het is nu tijd deze en meer vragen te beantwoorden.

Webinar vanavond om 20.00 uur: NOWinar
VAAN, VvA en VJAA hebben vanwege de uitzonderlijke omstandigheden besloten de krachten te bundelen en voor onze gezamenlijke leden vanavond van 20.00 tot 21.15 uur een toelichtend webinar over de NOW-regeling te organiseren, het zogenoemde: VAAN-VvA-VJAA NOWinar.

Sprekers
De Regeling wordt vanavond gedetailleerd toegelicht door de volgende topsprekers.
•    Prof.mr. E. (Evert) Verhulp (hoogleraar UvA) zal als moderator het webinar in goede banen leiden en de vragen stellen, waarvan wij nog niet weten dat we die hebben.
•    Mr. A. (Astrid) Helstone (advocaat Stibbe) zal met name de arbeidsrechtelijke aspecten van de regeling duiden en de praktische implicaties verkennen.
•    Mr. A.L. (Ton) Mertens (zelfstandig fiscaal jurist en docent UvA en UL) zal met name de vele fiscale begrippen en rekenformules met ons doornemen.

Uiteraard is er ook ruimte eigen vragen te stellen.

Meedoen?
Het NOWinar wordt aangeboden door VAAN, VvA en VJAA. Deelname is uitsluitend voor leden en gratis. Voor dit webinar worden geen PO-punten toegekend. Er wordt ook geen bewijs van deelname verstrekt.

Klik hier om je aan te melden voor het NOWinar. Het is raadzaam de Regeling vanavond erbij te hebben.

Tot besluit
We zien uit naar jullie (digitale) komst bij dit unieke NOWinar. Belangrijker, zorg goed voor jezelf en je dierbaren. Stay strong, stay healthy, take care…