01 apr 2020

VAAN-VVA-VJAA NOWinar. Met 1808 deelnemers groot succes en wordt vervolgd

Gisteren, 31 maart 2020, vond het VAAN-VvA-VJAA NOWinar plaats. Maar liefst 1808 deelnemers volgden ons gezamenlijke webinar. Door Astrid Helstone, Ton Mertens en Evert Verhulp werd de Regeling Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging ten behoeve van behoud van Werkgelegenheid (NOW) van een eerste duiding voorzien. 

448 online vragen… verdienen een antwoord
Dat de regeling meer dan genoeg vragen oproept, blijkt wel uit de meer dan 448 inhoudelijke vragen die via de ‘chatfunctie’ zijn gesteld (en nee… daaronder vallen niet de 112 vragen naar geluid en zwart beeld). De drie ‘online-moderatoren’ zijn nog aan het bijkomen van het filteren, bundelen en gestructureerd doorzetten van al jullie terechte vragen over de NOW. Een deel van deze vragen is tijdens het NOWinar van antwoord voorzien. Een (groot) deel nog niet. 

Op dit moment ordenen wij de niet-beantwoorde vragen en overwegen hetzij via een ‘Q&A’, hetzij via een extra webinar, de vragen van een antwoord te voorzien. Of en hoe, bespreken wij deze week. Wij komen hierop spoedig terug.

NOWinar gemist of nog eens terugkijken?
Heb je het NOWinar gemist of wil je het een en ander nog eens rustig terugkijken, dan kan dat gemakkelijk via deze link. De sheets van het seminar vind je hier

98% voor nog meer webinars
Het NOWinar was een eenmalige samenwerking tussen VAAN-VvA-VJAA. Op de vraag van Evert Verhulp aan het slot van de bijeenkomst of jullie het NOWinar voor herhaling vatbaar vinden, antwoordde 98% met ‘ja’. Dit antwoord gecombineerd met de mededeling van onze premier dat de strenge Corona-maatregelen voorlopig worden gecontinueerd, kan ertoe leiden dat we elkaar snel weer online treffen. 

Rest ons nog jullie veel succes en wijsheid te wensen met de NOW, maar bovenal veel gezondheid!